AMAZON WAREHOUSE DEALS NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

Amazon Warehouse Deals, Amazon depolarında hasar gören, satın alanlarca iade edilmiş olan ürünlerin yeniden satışa sunulduğu sisteme verilen isimdir. Amazon için oldukça büyük önem taşıyan bu sistemi QuickShipper E-ticaret Akademisi’nde Amazon e-ticaretçilerimiz ve Amazon kullanıcılarımız için ele alıyoruz.

Amazon tarafınca warehouse kategorisine alınan ve iyi standardında olmayan ürünler için stok garantisi verilmemektedir ve envanterler de devamlı olarak değişiklik göstermektedir. Buna bağlı olarak, envanteri devamlı takip etmek gerekmektedir. Ancak, alıcılar tarafından iade edilen ürünlerin hepsi satıcıların envanterinde yer alamamaktadır. Kısacası, sadece iyi kondisyonda olan gönderiler Amazon Warehouse kapsamında satışa sunulabilmektedir.

AMAZON SATICILARI İÇİN AMAZON WAREHOUSE DEALS

Amazon Warehouse Deals sistemi aracılığı ile Amazon satıcılarının satış gerçekleştirmesi mümkün değildir. Bu sistem ile ancak Amazon’un kendisinin satış gerçekleştirme yetkisi vardır. Zarar görmüş, iade olmuş ve kullanılabilir kondisyonda olan ürünlerin değerlendirmenin Amazon tarafından en karlı yolu Amazon Warehouse Deals sistemidir.

AMAZON WAREHOUSE DEALS ÇALIŞMA YÖNTEMİ

Amazon tarafınca iade alınan ve yeni gibi olan ancak kutusu açık olan ürünler Amazon Warehouse Deals sistemi dahilinde tekrardan satışa sunulabilmektedir. Buna ek olarak, Amazon’un warehouse ürünlerini Amazon Prime müşterilerinin de satın alabilmesi mümkündür. Bu tip ürünler Amazon tarafınca kalite kontrolüne tabi tutulmaktadır. Sadece koşulları sağlayabilen ürünler Amazon alıcılarına listelenmektedir.

AMAZON WAREHOUSE DEALS VASITASI İLE ÜRÜN SATIN ALMANIN RİSKLERİ

Amazon’un yan kuruluşu olan Amazon Warehouse’un satıcı profili, son bir yılda %78 oranında pozitif satıcı puanı almıştır. Yorumlar incelendiğinde ise bütün alıcılar için olumlu taraftadır. Ancak, her zaman için bazı kategorilerdeki ürünlerin kullanım koşulları, markası ve teslimat süresi gibi faktörler nedeni ile memnuniyet sağlanamama durumu ihtimal dahilindedir. Kısacası, kullanıcı memnuniyeti genel olarak satın alınan ürünün kategorisine bağlı olmaktadır.

Amazon’da yer alan üçüncü taraf satıcılar tarafından satılan ürünler alınırken dikkatli olunması gerekmektedir. Bir örnek verecek olursak; Amazon Warehouse Deals ile benzer bir ada sahip olan Warehouse Deals Inc. tamamiyle aldatmaca olan bir yapılanmadır ve Amazon Warehouse Deals ile herhangi bir bağlantısı mevcut değildir. Buna bağlı olarak da alıcıları için oldukça olumsuz deneyimler yaşatmaktadır. Dükkan yorumlarına alıcılar kötü yorumlar yazsa da ve bu profiller yasaklansa da yine de Pro Warehouse Deals Inc. gibi profiller açılmaya devam etmektedir. Bu nedenle, dükkan yorumlarını detaylıca incelemek oldukça önem arz etmektedir.