YURT DIŞINA KARGO NASIL GÖNDERİLİR?

Yurt dışına kargo göndermenin, taşıma modları açısından incelendiğinde, birçok yöntemi vardır. Bunlar arasında en çok kullanılan servisler, express kurye servisi, ekonomi express hava yolu, express kara yolu, kara yolu ve deniz yolu seçenekleridir. Bu seçenekler arasında en hızlı gönderi gerçekleştirmenizi sağlayan servis elbette ki hava yolu ile gerçekleştireceğiniz express kurye servisidir. Buna ek olarak, ekspres kurye servisi, günümüzde dijitalleşme ile gelişen ve büyük pazar yerlerinde yüksek getiri potansiyeli taşıyan platformlarda gerçekleştirilen satışların artması nedeniyle oldukça tercih edilen bir taşıma seçeneği haline gelmiştir. Bu nedenle, gönderim yapmanın en kolay ve en hızlı yolu olan ekspres kurye servisi ile hava yolu aracılığıyla “yurt dışına kargo nasıl gönderilir?” sorusunun yanıtını, bu yazımızda sizlerle paylaşacağız. Bunun yanı sıra, gönderinizin hangi amaçla gönderildiği, malzeme tanımı, ebatları, kilosu, gideceği ülke, toplama ve teslim şekli ve teslimat süresindeki esneklik vb. gibi faktörlere göre daha uygun taşıma modelleri tespit edilebilmektedir. Diğer taşıma servis ve modları ile ilgili bütün detaylara, her birini ayrıntılı olarak anlatmış olduğumuz blog sayfamızdan ulaşabilir, konular hakkında A’dan Z’ye bilgi sahibi olabilirsiniz ve gönderi ayrıntılarınızı QuickShipper ekibimize ileterek, yükünüz için en uygun ve en ekonomik yöntemi belirleyebilir, taşıma modunu kararlaştırdıktan sonra da en iyi navlunları alabilirsiniz.

Yurt Dışına Kargo Göndermenin Adımları

Yurt dışına kargo gönderirken izlemeniz gereken adımları, süreci kolayca ilerletebilmeniz açısından sizler için maddeler halinde ele alacak olur isek;

  1. QuickShipper ekibinden bir temsilcimiz ile iletişime geçin
  2. QuickShipper sisteminde müşteri kaydınızı oluşturun
  3. QuickShipper sisteminde gönderi ayrıntılarınız ile yarı konşimentonuzu oluşturarak çıktınızı alın
  4. Gönderinizin üzerine çıktınızı ve evraklarınızı ekledikten sonra QuickShipper kuryesini çağırın veya anlaşmalı olduğu yurt içinde hizmet veren kargo şirketlerinden birine teslim edin.

Yurt dışına ilk defa kargo gönderecek iseniz operasyonel anlamda izlemeniz gereken adımlar yukarıdaki dört adımdan ibarettir. Düzenli olarak yurt dışına kargo göndermeye devam ediyorsanız, bu adımlar arasında sadece son iki maddeyi yerine getirmeniz yeter olacaktır. 

QuickShipper operasyon merkezlerimize 16.00’dan önce ulaşan gönderilerinizin aynı gün, daha sonra ulaşan gönderilerinizin ise ertesi gün çıkışı gerçekleştirilmektedir. Operasyon ekibimiz tarafından oluşturulan konşimento numarası vasıtası ile gönderinin durumu anlık olarak takip edilebilmektedir.