YURT DIŞINA SATIŞ YAPMAK İSTEYENLERE TAVSİYELER: YÜKSEK POTANSİYELLİ AZ TANINAN 6 SİTE

Yurt dışına satış yapmak isteyen e-ticaret girişimcilerimiz için önceki yazılarımızda, çok daha popüler olan küresel e-ticaret platformlarından bahsetmiştik. Ancak, göz ardı edilmemesi gereken bir konu ise, daha az duyulmuş ancak oldukça yüksek bir potansiyele sahip olan, büyük e-ticaret sitelerinin de mutlaka girişimciler tarafından incelenerek, fırsatları kaçırmamak ve bütün e-ticaret pazarlarına hakim olabilmek adına önemli olduğudur. Buna bağlı olarak, sizlere daha az bilinen ancak kazanç sağlamanız için sizlere olanak alanı oluşturabilecek; Rakuten, Shopify, Zibbet, Bonanza Fruugo ve Newegg gibi sitelerden bahsedeceğiz. 

Rakuten

Rakuten, Japonya’daki en hacimli e-ticaret sitesini işleten, 10’dan fazla alanda kategoriye sahip, milyonlarca müşterisine aynı zamanda uluslararası hizmet veren bir platformdur. Burada bir satıcı hesabı oluşturmanız gerekmektedir ve platform satıcı hesabınızı güvencede tutmak adı altında sizden ücret tahsil etmektedir.

Shopify

Shopify, kendinize ait bir çevrimiçi mağaza kurmanıza olanak sağlayarak hem yurt içine hem de yurt dışına aynı anda tek bir platformdan gerçekleştirebilmeniz için size uygun çözüm sunar. İzlemeniz gereken adımlar, öncelikle bir hesap oluşturmak, ardından mağazanızın özelleştirmesini gerçekleştirmek ve sipariş aldığınızda takibini sağlamak olacaktır. Bu adımları, oldukça kıymetli ve kullanıcı dostu araçlara erişim sağladığından, kolaylıkla halledebilirsiniz. 

Zibbet

Etsy gibi Zibbet de el emeği ürünler, vintage ürünler, takı, ev dekorasyonları, fotoğrafçılık ve güzel sanatlara dair ürün kategorilerinde satış gerçekleştirmek isteyen e-ticaretçiler için oldukça mükemmel bir seçenektir. Satıcı hesabı açmanızın ardından, size ait bir vitrin oluşturabilirsiniz. Global bir pazara sahip olan platform ürünlerinizi milyonlarca tüketici ile buluşturarak size olanak sağlar. Buna ek olarak, on binlerce koleksiyoncunun, sanatçının ve zanaatkarın bulunduğu bir toplulukta yer alma fırsatına erişirsiniz.

Bonanza 

Bonanza, zengin kategorileri ve bu kategoriler arasında; Moda ve güzellik, ev dekorasyonu, kitap, spor araçları, sana gibi alanlar yer almaktadır ve son senelerde, e-ticaretçilerin satışlarını gerçekleştirmeleri için en iyi sitelerden biri olarak görülmektedir. Bonanza’da satıcı hesabı açtıktan sonra, web mağazanızı oluşturabilir ve kendinize göre özelleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Bonanza’da yurt dışına gönderim seçenekleri arasından size uygun olanı belirleme şansınız da mevcuttur.

Fruugo

Küresel e-ticaret satışlarında yer almak isteyen e-ticaretçiler için son zamanlarda popüler hale gelmiş bir değer çevrimiçi platform ise Fruugo’dur. Fruugo, sadece bir global ödeme sistemini kullanarak 30’dan fazla ülkede, 20’den fazla para birimi kullanarak, 15’den fazla dilde satışlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Hesap oluşturmanızın ardından aynı zamanda, sizlere çeviri araçlarına erişim fırsatı sunarak, uluslararası kitleye kolayca ulaşmanızı sağlamaktadır.

Newegg

Newegg, diğer platformlardan biraz daha farklı olarak teknoloji odaklı çevrimiçi bir perakendecidir. Newegg, teknolojisi odaklı olsa da farklı kategorilerde de satış yapmak için olanak sağlamaktadır. 50’den fazla ülkenin satışa sunulan ürünlerin listelenebildiği platformun 30 milyonun üzerinde müşterisi vardır. Buna ek olarak, verdiği hizmetlerin arasında sizin için gümrük vergilerini, harçları ve diğer vergileri ödeme seçenekleri mevcuttur.