Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. UÇAK KARGO NEDİR?

Bir ürünün bir yerden başka bir yere güvenli bir şekilde taşıma işlemi gerçekleştirilerek teslim edilmesine kargo taşımacılığı denir. Kargo taşımacılığı kara, deniz ve hava yoluyla yapılmaktadır. Kargo taşımacılığının hava yolu ile yapılmasına ise uçak kargo taşımacılığı denir.

Hava yolu ile yapılan uçak kargo taşımacılığında kargolar, deniz yolu ve kara yolu ile yapılan taşımacılığa göre daha kısa sürede ulaştırmaktadır. Buna ek olarak, hava yolu ile yapılan uçak kargo taşımacılığı, kargo taşımacılığı sektörünün en güvenli taşıma şekli olarak ilk sırada yer almaktadır. Firmaların talep ettikleri güvenli taşımacılık hizmeti, hava yolu taşımacılığında uçak kargo taşımacılık yöntemi ile gerçekleştirmektedir.

Kara yolu veya deniz yolu ile kargonun teslimatı günler, haftalar veya aylar sürüyorken hava yolu taşımacılığında uçak kargo teslimatları en fazla 1-4 iş gününde gerçekleşmektedir.

 

2. UÇAK KARGO GÜVENİLİR Mİ?

 

Kargo gönderimi, herhangi bir emtianın verilen adrese taşınarak alıcıya teslim edilmesi işlemidir. Kara, deniz ve hava yolu ile yapılabilen bu teslimat şekillerinden en hızlısı, ekspres hava yolundan sonra uçak kargo ile sağlanan teslimatlardır. Hava kargo ile gerçekleşen taşımacılıkta, uluslararası sınırlar aşılırken, gümrük işlemleri gibi gerçekleştirilmesi zorunlu işlemler için bekleme süreleri çok daha kısa olmaktadır. Ayrıca, bilindiği üzere uçak en hızlı hareket kabiliyetine sahip taşıma aracıdır.
Deniz yolu ile taşımacılık çok uzun süreler gerektirirken hava kargo ile taşımacılık gerçekleştirildiğinde kargolar, en fazla birkaç gün içinde yerine ulaşabilmektedir. Günümüzde hayat artık çok hızlı aktığından, hava kargo da bu süratli akışa ayak uydurarak, kısa sürede teslimat gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. Bu yüzden, taşımacılık gerektiren birçok durumda tercih sebebi olmaktadır.
Uçak kargo, oldukça güvenilir bir yöntem olarak herkes tarafından kabul edilmektedir. Çünkü hava yolu, en az risk taşıyan ulaşım yöntemi olarak istatistiki açıdan da saptanmıştır. Hava yolunda, yolda olası kaza oranı çok düşüktür. Buna ek olarak, süre kısaldıkça kargo içindeki malzemelerin bozulma riski en aza inmektedir.
Özellikle bazı değerli gıdaların, çiçeklerin, gıda desteklerinin, ilaçların taşınması ve istenilen adrese ulaştırılması, çok kısa sürede yapılmalıdır. Acil olarak ulaştırılması gereken kargolarda ya da özel korunma şartı gerektiren gönderilerde, zaman önemli bir faktör ise mutlaka hava kargo yöntemi ile taşıma gerçekleştirilmelidir.

Hava kargo sayesinde, birden fazla sınır kapısı geçilmeyeceği için, kargolar işlem sıralarında zaman kaybetmemektedir. Üstelik, sınır kapılarında çok sayıda bekleme olmayacağından bu neden ile ortaya çıkabilecek olası risk ihtimalleri azalmaktadır. Hava kargonun, kara ve deniz yoluna göre çok daha güvenilir olduğu kesindir. Sektörün en güvenilir uçak kargo şirketleri taşıma işlemlerini büyük yatırımlar ile yapmaktadır.

 

3. UÇAKLAR KARGO ALIYOR MU?

 

Hava yolu ulaşımında, uçaklar tarafından kargo kabul edilmektedir. Hava yolu şirketleri, ister yolcu uçağı olsun ister kargo uçağı olsun bu yönde anlaşmalar yapmaktadır. En kısa sürede kargolarınız istenilen adreslere ulaştırılmaktadır. Kara ve deniz yollarına göre büyük zaman kazançları sağlamaktadır. Son zamanlarda hava yollarına yönelik yatırımların artmasına bağlı olarak uçak kargo hizmetlerinin çok daha kapsamlı bir şekilde sunulmaya başlandığı bilinmektedir.
Hava yolu taşımacılığı kapsamında belirlenen uçak kargo fiyatları, en güvenilir servisi sunduğu için ve zamandan tasarruf sağladığı için, alınan hizmet düşünüldüğünde oldukça uygundur. Büyük ölçekli firmaların sunduğu bu hizmet her zaman en güvenilir sayılmaktadır. Bu önemli nokta birçok kullanıcı tarafından bilinmekte ve sırf bu yüzden uçak ile kargo gönderimi tercih edilmektedir.

 

4. UÇAK KARGO GÖNDERİLERİ NASIL TESLİM ALINIR?

 

Geleneksel kara ve deniz kargo tesliminden bir farkı olmamaktadır. Ancak, yurt dışı uçak kargo ile diğer yöntemler kıyaslanırsa teslimatlar daha hızlı olmaktadır.
Hava yolu ile taşımacılıkta ortalama 1- 4 iş günü içerisinde kargonuz teslim edilmektedir. Avrupa ülkelerinde kargo teslimi en kısa sürede hava yolu sayesinde gerçekleşmektedir. Kargo teslimatları, genellikle bir günlük süre içinde alıcı adrese ulaşmaktadır. Çin ve Japonya gibi okyanus ötesi ülkelerde bu süre 4-6 iş gününü bulabilmektedir. Okyanus ötesi ülkelerin uzaklığı ve süre düşünüldüğünde uçak kargo fiyatları oldukça uygun bulunacaktır.

 

5. UÇAK KARGO GÖNDERİMİ

 

Hava yolu ile yapılan uçak kargo taşımacılığı evrak veya ürün göndermede en hızlı ve sorunsuz taşıma yöntemidir. Uçak kargo taşımacılığı ile sınır kapılarında bekleyerek kara yolu taşımacılığındaki gibi bir zaman kaybı olmaz. Ayrıca uçak kargo taşımacılığında deniz yolu ile yapılan taşımacılıkta olduğu gibi uzun ve yavaş teslimatlar olmaz.

Yurt dışına kargo gönderirken hava kargo taşımacılığı ile uçak kargoyu tercih ederseniz yapmanız gerekenler;

  • Hava kargo yükünüzün ebatları, gideceği ülke, kilo ve kap bilgisi ve teslimat şeklini bize ileterek fiyat alternatiflerini öğrenmeniz,
  • Size sunmuş olduğumuz ana taşıyıcılar arasından tercihinizi gerçekleştirmenizdir.

Bu işlemlerden sonra kargonuz tarafımızca operasyonları yürütülerek, ilk uçak ile teslim edilmek üzere yola çıkar. Kargonuzu teslim etmek üzere yola çıkan uçak kalktıktan sonra kargonuz en geç 1-4 iş günü içinde dünyanın hangi uzak köşesi olursa olsun teslim edilir. Almanya, Amerika, Japonya, Avustralya fark etmeksizin kargonuz güvenli bir şekilde teslim edilir.

Hava yolu taşımacılığında uçak kargonun popüler olmasının en büyük nedeni “hız” etkenidir. Fransa’ya göndermek istediğimiz bir kargoyu hava yolu taşımacılığında uçak kargo ile 1-4 iş günü içerisinde teslim etme imkânı varken, kara yolu gibi alternatifler ile saatlerce veya günlerce sınır kapılarında beklemesini veya uluslararası bürokratik işlemlerde vakit kaybetmesini kimse tercih etmemektedir.

Ya da uçak kargo ile Avustralya ülkesine 3 iş günü içerisinde kargonuzun teslim edilme imkânı varken deniz yolu ile 30-40 günde teslimat sağlanması tercih edilmemektedir. Gelişen dünyada gönderici firmalar veya kişiler en erken sürede kargolarını teslim etmek, alıcı firmalar veya kişiler ise en erken sürede kargolarını teslim almak istiyorlar. Bu istek sonucunda, hava kargo tarafında firmalar, ekspres hava yolu taşımacılığında ise şahıslar uçak kargo taşımacılığını tercih etmektedirler.

 

6. UÇAK KARGOYU KİMLER KULLANIR?

 

Hava yolu taşımacılığındaki uçak kargo ile taşımacılık kara yolu ve deniz yolu ile yapılan taşımacılığa göre hızlı olduğundan firmalar tarafından daha çok tercih edilmektedir. Ekspres taşımacılıkta şahıslar gönderi yapabilirken, hava kargo tarafında bu durum kanunen mümkün değildir ve firmalar bu işlemleri gerçekleştirebilmektedir. Sektör bazlı örnek vermek gerekirse, sağlık sektöründe ilaçların bozulmaya karşı sıcaklık ayarının uygun olması ve kargonun en hızlı şekilde teslim edilmesi talep edildiğinden hava yolu taşımacılığındaki uçak kargo ile taşımacılık tercih edilir.

Teknoloji sektöründe değerli elektronik ürünler ve talebi fazla olan ürünlerin uçak kargo ile taşınması tercih edilmektedir. Gıda sektöründe ise üreticiler meyve, sebze, et, balık, süt gibi zaman içinde bozulma ihtimali yüksek ürünlerin gönderimlerinde hava yolu taşımacılığı kapsamında uçak kargo taşımacılığı tercih etmektedir.

7. UÇAK KARGO FİYATLARINDA FAYDA MALİYET İLİŞKİSİ

Taşımacılık sektöründe hava yolu, deniz yolu ve kara yolu ile taşımacılığın maliyet açısından karşılaştırılması yapıldığında gönderim maliyeti açısından farklılık oluşmaktadır. Hava yolu taşımacılığında uçak kargo ile taşımacılık, deniz yolu ve kara yolu ile yapılan taşımacılığa göre maliyeti daha fazladır.

Gönderim maliyeti açısından uçak kargo ile taşımacılık dezavantajlı gözükmektedir fakat aldığımız hizmet karşılığında ödediğimiz ücreti hesapladığımızda uçak kargo ile taşımacılığın olması gerekenden fazla bir maliyeti olmadığı ortaya çıkmaktadır. Firmalardan aldığımız geri dönüşlerde, kısa sürede ve zamanında teslimatlar sağlandığı için, bu faktörlerin gönderinin lojistik maliyetinden çok daha önemli olduğu belirtilmektedir. Günümüzden örnek vermek gerekirse Covid-19 için geliştirilen ve bulunan aşı tüm dünyaya hava yolu taşımacılığı ile maksimum bir hafta içerisinde teslim edilmesi olanağı varken, hayati önem taşıyan acil bir aşının deniz yolu taşımacılığı ile 30-45 gün teslimat süreleri ile alıcılarına ulaştırılması tercih edilebilir olmayacaktır.

 

2.1. UÇAK KARGO FİYATLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER

 

Uçak kargo ile gönderimlerde fiyat gönderi yapılacak ülkeye göre de değişmektedir. Fransa ülkesine gönderilen kargonun fiyatı ile Afrika ülkesine gönderilen kargonun fiyatı elbette farklı olacaktır.

Gönderinin kilosu, ölçüleri, cinsi, uçak sefer sayısı, varış ülkesindeki yasaklar veya politikalar vb. gibi sebeplerden kargo fiyatlarında farklılık oluşmaktadır.

Ekspres gönderilerde ve kendi konsol çıkışlarımızda, internet sayfamızı ziyaret ederek yurt dışı uçak kargo ile göndereceğiniz ürünün kilosunu, ölçüsünü ve varış ülkesini girerek fiyat hakkında bilgili alabilirsiniz. Ancak hava kargoda ana taşıyıcılar ve farklı etkenler nedeni ile devamlı olarak fiyatlar değişkenlik gösterdiğinden ve teslim şekli gibi faktörler devreye girdiğinden, detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçmeniz gerekmektedir.

 

2.2. UÇAK KARGO TESLİMAT SÜRELERİ

 

Tüm diğer taşımacılık ve kargo işlemlerine nispeten uçak ile yapılan teslimatlar kısa sürede olmaktadır. Bu yüzden ilaç, çiçek, bozulması mümkün değerli malzemeler, ivedi bir şekilde teslimatı şart olan maddeler, bazı gıdalar ve değerli mallar hava yolu ile ulaştırılmaktadır. Quickshipper hava kargo ekibinden talep etmeniz durumunda, en kısa sürede ekibimiz, uçak kargo fiyat hesaplama işlemi ile size en uygun ve en avantajlı maliyetleri iletiyor olacaktır. Bütün süreci büyük bir özenle yöneten ekibimiz sayesinde, kargonuzun zamanında teslim edileceğinden emin olabilirsiniz.

Yurt dışına kargo gönderdiğimizde birinci önceliğimiz kargomuzun sıkıntısız bir şekilde belirtilen sürede teslim edilmesidir.

Firmaların göndermek istedikleri kargoların teslimat süreleri gönderici ülke ile alıcı ülke arasındaki uzaklığa ve gönderilmek istenen ülkeye düzenlenen uçak sefer sayısına göre değişkenlik göstermektedir.

Hava yolu taşımacılığında uçak kargo ile gönderilen kargonuz ortalama 1-4 iş günü içerisinde teslimat adresine ulaşmaktadır. Fransa , İtalya , Almanya , Hollanda gibi Türkiye’ye uzak olmayan Avrupa ülkelerine 1 iş günü içerisinde teslimat yapılmaktadır.

Çin , Japonya gibi daha uzak olan ülkelere ise ortalama 3-4 iş gününde teslimat gerçekleşmektedir. Hava yolu taşımacılığında uçak kargo ile Avustralya’ya ortalama 3-4 iş gününde teslimat yapılabiliyorken bu teslimat deniz yolu ile yapıldığında 40-45 günü bulabilmektedir.

Fiyat almak için info@quickshipper.com mail adresimizden bize hemen ulaşabilirsiniz.

 

 

Anında Teklif Al Anında Teklif Al