Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. FEDEX GÜMRÜK İŞLEMLERİ NEDİR?

    Yurtdışıyla yapılan ticaret sürecinde, bilinmesi gerekenlerin toplandığı soru başlığı Fedex gümrük işlemleri nedir? Firma, gümrük vergisi işlemlerinin en kolay ve hızlı şekilde gerçekleşmesi adına çalışır. Bu vergi Türkiye’ye giren veya çıkan mallar üzerinden alınan bir vergi türüdür. Süreç önce gümrüğe gelen malların kayıt altına alınması ile başlar. Bu prosedürler gereği belirlenen oranda vergilendirmede yapılır. İşlemler tamamlandıktan sonra mal ülkeye sokulabilir. 
    Firma tarafından verilen hizmetlerden faydalanmak için taşınacak malın yasal çerçevede olması gerekir. Gümrükleme işlemleri titiz bir çalışmanın şart olduğu bir faaliyeti içine almaktadır. Dolayısıyla bu tür işlemlerin sorunsuz bir şekilde tamamlanması için alanında uzman olan bir firmanın tercih edilmesi şarttır. Quick Shipper gümrükleme işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılması konusunda etkili bir şekilde hizmet sunabilmektedir. Böylece çözüm odaklı hizmetleriyle gümrükleme sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanmasına destek olmaktadır.

Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

1.1. Fedex Gümrükleme Süreçleri

    Firma ile anlaşmak isteyenler vatandaşlar Fedex gümrükleme süreçleri hakkında bilgi sahibi olmak ister. Fedex kargo, taşımak için teslim aldığı her ürünün bütün resmi sorumluluklarını da üstelenir. Yani kişilerin ek olarak gümrük süreçleriyle alakadar olmalarına gerek kalmaz. Quick Shipper gümrükleme sürecinin profesyonel bir şekilde yönetilmesi konusunda sorumluluk üstlenmektedir

1.2. Fedex Gümrük Önerileri

    Firma süreçle alakalı bilgi sahibi olmak isteyenler için Fedex gümrük önerileri başlığı altında bir takım tavsiyelerde bulunur. Gönderilecek malın, taşıma kriterlerine uygunluğundan emin olunması ise önerilerin en önemli olanıdır. Bunun haricinde düzenlenen belgelerde istenen her türlü bilginin eksiksiz olarak doldurulması gerekir. Aksi takdirde ürün gümrüğe takılacaktır.

1.3. Ürününüz Gümrüğe Tabi Mi?

    Yürütülen süreçle alakalı sorulması gereken ilk soru ürününüz gümrüğe tabi mi? gümrüğe tabi olan ürünler ilgili kanuna göre belirlenir. Ticari nitelik kapsayan her malında mutlak surette gümrük işlemlerine tabi olmasına karar verilmiştir. Fedex bu konuda gerekli yönlendirmeyi müşterilerine yaptığı için endişelenmeye gerek yoktur. Quick Shipper ürün göndereceğiniz zaman nitelikli danışmanlık hizmetini sizlerle buluşturmaktadır. Böylece ürününüzün gümrüğe dahil olup olmadığını pratik bir şekilde öğrenmenize destek olmaktadır.

Fedex Gümrük İşlemleri

1.4. Gümrükte Gerekli Belgeler

    Malların gönderilmesi adına çıkarılan gönderi belgeleri, gümrükte gerekli belgeler içerisinde en önemli olanıdır. Dolaysıyla gönderi belgesinde bulunan bilgilerin doğru olması gerekir. Aksi takdirde cezai işlem uygulanır. Yurtdışı kargo hizmetlerinde fatura, ürünün ne olduğun belirtilmesi, gönderilen ülke gibi kriterlerinde yer alması gerekir.

1.5. Gtip Numarası Nedir ve Önemi

    Gönderilen ürünün gümrük sorumluklarının öğrenilmesi için cevabının bilinmesi gereken soru GTİP numarası nedir ve önemi. Adı geçen numara yurtdışına gönderilecek ürünlere verilir. Bu numaradan sorgulama yapılarak ödenmesi gereken vergi miktarı öğrenilebilir. Malın gönderildiği ülkenin de GTİP numarası öğrenilerek yine istenen gümrük vergisine dair bilgi sahibi olunabilir.

1.6. Gümrük Vergisi Hesaplama Araçları

    Ödemesi yapılacak miktarı öğrenebilmek için gümrük vergisi hesaplama araçları kullanılabilir. Ürüne dair istenilen bilgiler girilmelidir. Burada önemli olan nokta ise çıkan vergi miktarının kesin sonuç olmadığıdır. Kesin sonuç için gümrük müşaviriyle irtibata geçilmelidir.

Ardiye Hesaplama hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.7. Gümrükte İhracat Kontrolleri

    Uygulamalardan biri olan gümrük ihracat kontrolleri ülkelere göre değişkenlik gösterir. Bunun haricinde gönderilen malın özellikleri de yapılan kontroller üzerinde etkili olur. Ülkeler arasında gönderimi yasak ve kısıtlı olan mallar vardır. Dolayısıyla bunlar iyice araştırılmadan harekete geçilmemelidir. Quick Shipper ihracat noktasında üst seviyede bir faaliyetin yürütülmesi konusunda profesyonel çözümleri sizlerle buluşturma kabiliyetine sahiptir.

1.8. Gümrüksüz İhracat Mümkün Mü?

    Gümrük işlemlerine dair en sık sorulan sorulardan biri gümrüksüz ihracat mümkün mü? Bu soruya verilecek olan cevap değişkenlik gösterir. Ülkeler arasında gümrük vergilerine dair imzalanan ticaret anlaşmaları vardır. Bu anlaşmalar kapsamında da bazı ülkeler arasında bu vergiler kaldırılmıştır. Özellikle mikro ihracat bu konuda önemli istisnalar arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bu şekilde ticaret yapmak isteyenler bu ülkelere yönelik araştırma yapabilirler. Siz de Quick Shipper ile çalışmaya karar verdiğiniz zaman tam da talebinize uygun bir şekilde hizmet alma fırsatını elde edersiniz!

Fedex ile Mikro İhracat hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Anında Teklif Al Anında Teklif Al