Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. FEDEX KARGO KİLOGRAM VE HACİM HESAPLAMA

    Yurtdışına gönderilmek istenen kargolarda Fedex kargo kilogram ve hacim hesaplama işleminin yapılması önemlidir. Çünkü ödenmesi gereken Fedex express kargo veya ekonomi express kargo bedeli, bu hesaplama neticesinde belirlenir. Dolayısıyla gönderilecek ürünün hacminin bilinmesi gerekir. Hacim hesaplama için kullanılan formül e x boy x yükseklik / 5000 olarak belirtilmiştir. Burada ilgili alanların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmuş olması gerekmektedir.
    İlgili alanlar doldurularak kolayca hesaplama yapılabilir. Hacim ve ağırlık hesabı yapıldıktan sonra firmanın internet sitesi üzerinden fiyat bilgisine ulaşılabilir. Yalnız bu nokta dikkatli olunması gerekir. Eğer gönderilecek ürün 30 kilogramdan daha ağır ise firmayla iletişime geçilmelidir. Bu şekilde alınan fiyat bilgisi daha kesin olacaktır. Quick Shipper kilogram ve hacim hesaplama konusunda titiz bir çalışmaya imzasını atmaktadır. Böylece kargo gönderilerinizin gönderi maliyetini daha isabetli bir şekilde yapmanızı mümkün kılmaktadır.

 Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

1.1. Hacimsel Ağırlık Nedir?

    Gönderi ücretinin hesaplamak isteyenlerin sordukları ilk soru hacimsel ağırlık nedir? Bir malın hacimsel ağırlığından kastedilen aslında onun taşıma aracında kapladığı yerdir. Taşıma firmaları, araçlarına sığdırabildikleri maksimum eşya ile hareket etmek isterler. bir malın hacimsel ağırlığı artıkça ödenmesi gereken taşıma ücreti de artar. Dolayısıyla yurtdışı kargo hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişi eşyaların doğru paketlenmesine dikkat etmelidir. Hacimsel ağırlık hesaplama konusunda Quick Shipper tecrübesiyle adından sıklıkla söz ettirmektedir.

Fedex Paketleme Yöntemi ve Kriterleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.2. Hacimsel Ağırlık Hesaplama Yöntemi

    Taşıma şirketlerinin hepsi hacimsel ağırlık hesaplama yöntemi olarak aynı formülü kullanır. Bu hesaplama için öncelikle ürünün paketlenmesi gerekir. Hazır hale getirilen paketin en, boy ve yüksekliği ölçülmelidir. Ölçülen bu değerlerin hepsi birbiri ile çarpılmalıdır. Çıkan sonuç ise 5000’e bölünmelidir. Bu işlem sonrasında ortaya çıkan değer hacimsel ağırlığa denk gelir. Siz de Quick Shipper ile ağırlık hesaplama konusunda kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz!

Siz de firmamızla iletişime geçerek, avantajlı hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz!

Fedex Kargo Kilogram ve Hacim Hesaplama

1.3. Fedex Express Kargolarda Hacimsel Ağırlık

    Uluslararası kargo hizmetlerinden ilgili firma aracılığı ile faydalanmak isteyenler Fedex express kargolarda hacimsel ağırlık konusunda bilgi sahibi olmalıdır. Çünkü express kargo adı altında sunulan hizmette normal kargolara kıyasla bazı kısıtlamalar vardır. Gönderilecek ürünün ağırlığının 0,5 ila 30 kilogram aralığında olması gerekir. Uçak büyüklüğüne göre ise taşınacak ürünün hacmi 180, 240,270 cm aralıklarında olmalıdır. Eğer ürün bu değerleri aşıyorsa maalesef express kargo hizmet kapsamında gönderilemez. 

1.4. Mikro İhracat Gönderilerinde Hacimsel Hesaplama

    Yapılan farklı gönderilerden kaynaklı olarak ortaya çıkan bir kavram da mikro ihracat gönderilerinde hacimsel hesaplama olarak bilinir. Mikro ihracat, belirli kriterler olmakla beraber ihracatın çok daha kolay bir şekilde yapılmasına olanak sağlar. Bu kapsamda belirtilen kriterlere uygunluk sağlanıyorsa birtakım gümrük işlemleri ve vergilerinden muaf olma durumu doğar. Bu ayrıcalıklardan faydalanabilmek için ise gönderilen ürünün ağırlığının en yüksek 300 kilogram olması gerekir. Bunun yanında ürünün maddi değerinin de 15 bin Euro bandını geçmemesi şartı aranır.

Fedex ile Mikro İhracat hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.5. Fedex Hacimsel Hesaplama Ve Doğru Paketleme 

    Ürünü yurtdışına gönderecek kişinin öncelikle Fedex hacimsel hesaplama ve doğru paketleme noktasında bilgili olması gerekir. Öncelikle paketlemenin doğru bir şekilde yapılması ürünü hasar görmemesi adına önemlidir. Daha sonra ise eğer gönderiyi yapacak kişi ödemesi gereken kargo bedelini aşağı çekmek istiyorsa paketlemeyi özenli yapmalıdır. Ürünün mümkün olan en küçük halde sıkıca paketlenmesi gerekir. Bu şekilde toplu yapılan paketleme, hacim hesaplamasında boyun küçük çıkmasına olanak sağlar. Dolayısıyla hacimsel ağırlığı az olan gönderinin, taşıma ücreti de az olur. Quick Shipper hem doğru paketleme hem de hacimsel hesaplama konusunda titiz bir çalışmayı sizlerle buluşturmaktadır.

Fedex Paketleme Yöntemi ve Kriterleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Anında Teklif Al Anında Teklif Al