Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. KONŞİMENTO NEDİR? 

    Bir diğer ismi taşıma senedi olan konşimento nedir diyenlere bunun oldukça değerli bir evrak olduğunu söylememiz gerekir. Eğer bu evrak üzerinde yazan bilgilerde bir sorun olursa gönderiler gümrükte takılmaktadır. Üzerinde göndericiye ve taşıyıcıya dair oldukça ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Böylece uçak kargo gibi gönderimler doğru şekilde işlenebilir. Malların nasıl taşınacağına dair koşullar bu belgeye işlenir. 
    Belgeye bakılarak hangi firmanın gönderi olduğu anlaşılmaktadır. Belgede varış yeri detaylı olarak yazar. Böylece gönderiniz ne kadar uzağa seyahat ederse etsin sorunsuz şekilde alabilirsiniz. Olası bir yanlışta da kendinizi bu belgeyle savunabilirsiniz. Quick Shipper anında teklif al özelliğini kullanarak, yurtdışı kargo hizmeti konusunda üst seviyede bir hizmet alabilirsiniz.

Yurtdışı Kargo hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.1. Konşimento Nasıl Hazırlanır?

    Konşimento hazırlamak için dijital imkanlardan faydalanabilirsiniz. Birçok firmanın sizi yönlendiren ve detaylı bir belge hazırlamanızı sağlayacak çeşitli araçları bulunmaktadır. Böylece konşimento nasıl hazırlanır merak eden kişiler çok daha garantili bir şekilde evrakını oluşturabilir ve basımını gerçekleştirebilir. Bunun haricinde konşimento formlarından alıp belgeyi elle doldurmayı da seçebilirsiniz. 
    İnternette birçok örnek olduğundan bu örneklerin ışığında elle konşimento oluşturmakta mümkündür. Tavsiyemiz belgenizi oluşturduktan sonra mutlaka birkaç kere kontrol etmeniz yönünde olacaktır. Çünkü yapacağınız ufak bir hata zaman ve para kaybıyla sonuçlanabilir. Ekonomi express kargo hizmetleri sayesinde bu tarz işlemlerin üst düzeyde bir kalitede tamamlanması mümkün olacaktır.

Gümrüksüz İhracat hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.2. Konşimento Üzerinde Yer alan Bilgiler

    Konşimento üzerinde birçok bilgi bulunmaktadır. Konşimento üzerinde yer alan bilgiler arasında en başta ihracatçı adı ve adresi gelir. Daha sonra ise ithalatçı adı ve adresi yazılır. Gönderime aracılık eden express kargo firmasının adı ve adresi de belge üzerinde yer alır. Denetimlerde sorun çıkmaması için dikkatli şekilde gönderilen malın ağırlığı, maddi değeri ve sayısı belgeye işlenir. Yükleme ve varış liman bilgisi ve yükleme tarihi belgeye eklenmesi gereken önemli bilgilerdendir. Ürün açıklaması ve paket sayısı da eklenmesi gereken bilgiler arasındadır. Navlun ödeme bilgisi ve imzanın yanında evrak düzenleme tarihi de belgenin üzerinde yer almalıdır. 

Gümrük Vergisi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

DSV Express Kargo Hizmeti

1.3. Konşimento Talimatı Nedir?

    Konşimento talimatının diğer adı yükleme talimatı olarak geçmektedir. Konşimento talimatı nedir diyenler için taşıma sözleşmesinin ilk ayağı denilebilir. Bu nedenle bu belge hem taşıyıcı için hem de gönderici için oldukça önemlidir. Genelde bu belge gönderen şirketin antetli kağıdının üzerine yazılır. Üzerinde şirketin kaşe imzası yer alır. Konşimentoda olduğu gibi konşimento talimatında da bulunması gereken bazı zorunlu bilgiler bulunmaktadır. Eğer bu bilgiler yer almazsa gönderimin gerçekleşmesi söz konusu olamaz. Bu evrakta gönderilen kargonun, göndericinin bilgilerini bulmak mümkündür.  

1.4. Hava Yolu Konşimentosu Nedir?

    Değerli bir evrak olan havayolu konşimentosu nedir diyenlerdenseniz uluslararası havayolu ajansı üyesi havayolu firmalarının basmaya yetkili olduğu bir belgedir. Böylece gönderim yapıldıktan sonra ayrıntılı bir şekilde takibi mümkün olur. Belgenin birden fazla kopyası bulunmaktadır. Bu sayede sevkiyata dahil olan alıcı, gönderici ve taşıyıcı firma yapılan işlemi belgelendirebilir. 
    Belge üzerinde eğer taşıma sırasında dikkat edilecek hususlar varsa yer alır. Yine taşıyıcının sorumluluklarının neler olduğu belgeye işlenen bilgiler arasındadır. Konşimentodan farkı belge üzerinde gönderileceği uçuş, varış saati gibi bilgeler bulunmaz. Siz de Quick Shipper ile iletişime geçerek, ayrıcalıklı bir hizmetle tanışabilirsiniz!

Mikro İhracat hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

DSV Express Kargo Hizmeti

Anında Teklif Al Anında Teklif Al