Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. FEDEX KONŞİMENTO

    Uluslararası eşya gönderileri gündeme geldiği zaman sıklıkla karşımıza çıkan konşimento nedir? Üzerinde taşıma işini yüklenen ve alıcının ismi bulunan kıymetli evraklar arasında yer alan taşımacılık belgesine konşimento denir. İhracat ya da ithalat için ürünlerin ülkeler arasında taşınması gerekmektedir. Bu ürünler kara yoluyla, hava yoluyla veya deniz yoluyla taşınabilmektedir. Bunun yanı sıra bir ürün bütün ulaşım yollarını kullanarak da taşınabilir. 

Express Kargo ve Ekonomi Express Kargo hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.1. Konşimento Nedir?

    Taşıyıcıların ülkeler arasında güvenli ve sorunsuz bir şekilde ürün taşıyabilmesi için senet imzalaması gerekmektedir. İmzalanan bu senet konşimento nedir sorusunu yanıtlamaktadır. Örneğin bir ürün deniz yoluyla taşınacaksa bunun için imzalanan senedin ismi deniz konşimentosu olmaktadır. Konşimento diğer senetlere göre oldukça farklı ve detaylı bir senettir. İçerisinde ürünün teslim alındığına dair bilgiler bulunmalıdır. Bunun yanı sıra taşıma sözleşmesini detaylandırmalı ve ürünü teslim edebilmelidir. Ayrıca konşimento ürünün el değiştirmesi için gereklidir. 
    Örneğin ürün taşıma aracına yüklendiği zaman ürünün mülkiyet hakkı taşıyıcınındır. Ardından taşıyıcı acentesinindir. Örneğin ürün gemide taşınıyorsa mülkiyet hakkı gemi kaptanına geçmektedir. Ürünler teslim edileceği yere gittiğinde ise teslim alacak kişiye ya da acenteye konşimento ciro edilmektedir. Bu sayede güvenli ve resmi bir şekilde ürünler el değiştirmektedir. Quick Shipper konşimento belgesinin sorunsuz bir şekilde doldurulması konusunda etkili bir danışmanlık hizmetini sizlerle buluşturmaktadır.

1.2. Fedex Konşimento Nedir?

    Yurtdışına herhangi bir şey gönderirken kargo firmalarının güvenilir olması ve ürünün istenilen adrese iletilmesi gerekmektedir. Ülkeler arası taşımacılıkta Fedex konşimento nedir sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Fedex konşimento ürünün belirlenen zamanda, güvenilir bir şekilde doğru adrese teslim edilmesi için gereken taşıma senedidir. Fedex kargo veya farklı taşımacılık aracı kullanan insanların mutlaka Fedex ile ilgili evrakları doldurması gerekmektedir. 

Fedex ile Mikro İhracat hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Fedex Konşimento

1.3. Fedex Konşimento Yapılması Gerekenler?

    Ürünün güvenli bir şekilde taşınabilmesi için Fedex konşimentonun eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Fedex konşimento yapılması gerekenler arasında ilk olarak ihracatçı adı ve adresi ile ithalatçı adı ve adresi doldurulmalıdır. Ardından nakliye firmasının adı ve adresi ile gönderilen ürünün ağırlığı, sayısı ve maddi değeri eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır. Yükleme ve varış yeri bilgisi ile yükleme tarihi yazılmalıdır. 
    Ürünün açıklaması paket sayısı ve ödeme bilgisi de girildikten sonra imza ve senedin düzenleme tarihi yazılmalıdır. Fedex bir malın güvenliğini sağlayacak olan anlaşmadır. Dolayısıyla güvenli ve zamanında teslimat için bütün gönderilerin Fedex anlaşması olmalıdır. Quick Shipper konşimento belgesinin eksiksiz bir şekilde düzenlenmesi noktasında üst düzeyde bir çalışmaya imzasını atmaktadır. 

Fedex Kilogram ve Hacim Hesaplama hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.4. Fedex Gümrük İşlemleri 

    Konşimento uluslararası taşımacılık için en etkili ve gerekli senetlerden biridir. Konşimento sayesinde Fedex gümrük işlemleri hızlı bir şekilde hallolmaktadır. Konşimentonun içerisinde ürün ile ilgili tüm bilgiler yer aldığı için gümrükteki bütün prosedürler hızlı bir şekilde uygulanmaktadır. Ayrıca ithalatçı veya alıcı gümrükten ürünü teslim alamayacağı için mutlaka konşimento hazırlanmalıdır. Fedex kargo bu konşimentoyu imzalamakla yükümlüdür. Gümrükleme işlemi titiz bir çalışmanın şart olduğu bir işlemdir. Quick Shipper gümrükleme işleminin titiz bir şekilde yapılması konusunda sorumluluk üstlenmektedir.

Fedex Gümrük İşlemleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Fedex Konşimento

1.5. Fedex Yurtdışı Kargo Takip 

    Fedex konşimentonun içerisinde alınan ve verilen hizmetin bütün koşulları detaylı bir şekilde yazmaktadır. Fedex sayesinde gönderene ürünün ulaşımı ve teslimatı hakkında detaylı bilgiler verilmektedir. Fedex yurtdışı kargo takip hizmeti bütün süreci müşteriye aktarmaktadır. Müşteriler bu sayede aldıkları hizmetin kalitesini ve güvenilirliğini inceleyebilmektedir. Kargo takibi ve kargo takip numarası da yine konşimento içerisine dahildir. Quick Shipper yurtdışı kargo takip hizmeti konusunda geniş kapsamlı bir çalışmanın adresidir! Siz de firmamızla iletişime geçerek; ayrıcalıklı hizmetlerimizle tanışabilirsiniz!

Diğer yazılarımız için;

Anında Teklif Al Anında Teklif Al