Hemen Yurt Dışı Kargo Fiyatı Al

Anında Teklif Al

Hem zamandan
hem de paradan tasarruf edin.

Nereye Göndereceksiniz? Zorunlu
Gönderi Tipi Zorunlu
Ağırlık Zorunlu
 

1. FEDEX MİKRO İHRACAT

1.1. Mikro İhracat Nedir?

    İhracat ile uğraşanların karşısına sıklıkla çıkan mikro ihracat nedir? Belirli limitlerin altında ki ürünlerin yurt dışında satılmasına mikro ihracat denir. Bu limitler her yıl belirli zamanlarda değişmekte ve duyurulmaktadır. Bu ihracat yönteminde KDV’siz şekilde fatura düzenlenmektedir. Bundan dolayı son zamanlarda uluslararası çapta mikro ihracatın artış gösterdiğini rahatlıkla ifade etmek mümkün olmaktadır. 
    Quick Shipper yurtdışı kargo taşıma hizmetleri konusunda titiz bir çalışmaya imza attığından mikro ihracat konusunda da kapsamlı bir hizmetin adresi konumunda yer almaktadır. Uluslararası kargo gönderileriniz konusunda kapsamlı bir hizmetin merkezinde yer alan Quick Shipper, aynı zamanda uygun fiyatlı bir kargo hizmeti sizlerle buluşturma kabiliyetine sahiptir. 
    Günümüz itibariyle mikro ihracat yöntemi için oldukça kolay ödeme yöntemleri oluşturulmuştur. Ayrıca kullanılan elektronik yazılımların ara yüzleri de Türkçe servis vermektedir. Bu sayede oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirile bilinmektedir. Öte yandan son yıllarda birçok kurum mikro ihracata yönelmiştir. İhracat yapılma aşamasında Quick Shipper aracılığıyla geniş kapsamlı bilgilere ulaşabilirsiniz! 

  Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

1.2. Mikro İhracat Şartları ve Limitler

    Mikro ihracatın yapıla bilinmesi için belirlenen bazı mikro ihracat şartları ve limitler bulunmaktadır. Bu limitler şu şekildedir. İlk olarak ihracatı yapılacak ürünün ağırlığı 300 kilogramdan fazla olmamalıdır. Ürünün asıl fiyatı ve hizmet fiyatlarının toplamı 15.000 Euro’dan yüksek olmamalıdır. B2C iş modeli oluşturularak ihracat gerçekleştirilmelidir. Son olarak ise ETGB (hava veya karayolu ile hızlı posta gönderim servisi) ile ürün gönderimi sağlanmalıdır. Bu şartlar ve limitlere uyularak mikro ihracatı istediğiniz ülkeye gerçekleştirebilirsiniz.

Fedex Gümrük İşlemleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.3. Fedex ile Mikro İhracat

    Ticaretinizi Fedex ile mikro ihracat yaparak küçük veya orta boy işletmelerin daha kolay bir şekilde ticaret yapması sağlanır. Fedex ile KOBİ işletmelerine oldukça çeşitli hizmetler verilmektedir. Günümüzde en çok tekstil ve elektronik ürünlerin ticareti yapılmaktadır. Bunları dışında düğme ve oto parçalarda satılmaktadır. Bu ürünler Fedex ile satılırken ürünlere ait kataloglarını da göndermeniz mümkündür. Hizmetler bununla sınırlı kalmayıp ek olarak birçok güvenlik ve garanti hizmetleri de verilmektedir.

Fedex Kargo hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.4. Fedex Mikro İhracat İçin Gerekli Belgeler

    İhracatın kusursuz bir şekilde gerçekleştirile bilinmesi için Fedex mikro ihracat için gerekli belgeler alınması veya hazırlanması gerekmektedir. Bu belgeler ise şu şekildedir. Temsili yetki belgesi, iş emri belgesi. Temsil belgesinin dolaylı olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca iş emri formunuz yok ise yerine mikro ihracat bilgi formu da kullanılabilir. Ayrıca ek olarak maliyenin onaylamış olduğu fatura ve yurt dışı için Türkçe ve İngilizce fatura belgelerinin de olması gerekmektedir. Bu belgelerin eksiksiz olması halinde Fedex kargo ile anlaşıp ihracata başlayabilirsiniz.

Fedex Paketleme Yöntemi ve Kriterleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Fedex Mikro İhracat

1.5. Fedex Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı İşlemi

    İhracatın en önemli kısımlarında olan Fedex elektronik ticaret gümrük beyan işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Gümrük beyan işlemlerinin tamamlanabilmesi için Fedex’e EGTB beyanının verilmesi yeterlidir. Bu işlemin ardından lojistik şirketi gümrük beyan evrakını elektronik posta yoluyla iletmektedir. Ayrıca lojistik firması bu belge dışında tüm talimat belgelerinin de gönderimini sağlamaktadır. Lojistik firmasının devamlı bir şekilde kullanılması durumunda da EGTB beyanları otomatik olarak iletilmektedir. Bu sayede evrak eksikliğinin büyük ölçüde önüne geçilmiş olunmaktadır.

Fedex Gümrük İşlemleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.6. Fedex Fiyat Hesaplama

    Yurtdışı mikro ihracatta fedex fiyat hesaplama oldukça önemli bir yere sahiptir. Fiyat hesaplamaları bazı değişkenlere göre hesaplanmaktadır. Bu değişkenler ise şu şekildedir. Gönderi şekli, paket çıkış ülkesi ve paket giriş ülkesi ve son olarak gönderi türüdür. Paket giriş ülkesi her ülke için farklı fiyatlarda hesaplanmaktadır. Ayrıca gönderi türünde evraklar genel olarak en uygun fiyatlara sahip paketlerdir. Öte yandan iki farklı gönderim şekli bulunmaktadır. Bunlar tekli gönderim ve sürekli gönderimdir. Tekli gönderimlerde ki paketlerin fiyatları bir nebze yüksek olmaktadır. Ancak sürekli olarak gönderim yapılması durumda fiyatlar hesaplanırken ek indirim yapılmaktadır.

Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Fedex Mikro İhracat

1.7. Fedex Yakıt ve Ek Ücretleri

    Mikro ihracat fiyatlarının içerisinde Fedex yakıt ve ek ücretleri de bulunmaktadır. Bu ücretler haftalık olarak ABD enerji bakanlığı tarafından belirlenmekte ve lojistik firması tarafından yayınlamaktadır. Yakıt ek ücretleri kerosan tipi jet yakıtının fiyatları ile doğru orantılı olarak azalmakta veya artmaktadır. Bu yakıt ek ücretleri Avrupa, Asya, Orta Doğu bölgesi ve Hint Yarımadası için geçerlidir. Diğer bölgelerde yakıt ek ücreti uygulanmamaktadır. Yakıt ücretleri yüzde 25,50 seviyelerinde olup yıl sonuna doğru 25.80 veya 26 seviyelerinde olması beklenmektedir. 

Fedex Yakıt Ek Ücreti ve Ek Ücretler hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.8. Fedex Mikro İhracatta Hacimsel Ağırlık Hesaplama

    Yurtdışı kargo fiyatları, Fedex mikro ihracatta hacimsel ağırlık hesaplama konusu ile doğru orantılıdır. Yani hacimsel ağırlık ne kadar fazla olur ihracatın fiyatları da o kadar yüksek olacaktır. Paketin hacimsel ağırlığı ile normal ağırlığı birbiri ile karıştırılmaması gerekmektedir. Paket ağırlığı, paketin kütlesidir. Ancak hacimsel ağırlık paketin kapladığı alandır. Hacimsel ağırlık hesaplaması ise şu şekilde yapılmaktadır. En, boy ve yüksekliğin çarpımının hacimsel bölen ile bölümüdür. Burada ki hacimsel bölen 5000 sabit değeridir. Örneğin eni, boyu ve yüksekliği 20 cm olan bir paketin hacimsel ağırlığı 2’dir.

Fedex Paketleme Yöntemi ve Kriterleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.9. Fedex Mikro İhracatta Paketleme

    Ürünlerin güveliğinin büyük bir bölümü kapsayan Fedex mikro ihracatta paketleme oldukça titiz bir şekilde yapılmaktadır. Genel olarak paketler hacimsel ağırlığına bağlı olarak paketlenmektedir. Hacim ağırlığı ne kadar fazla ise paketlemelerde de o kadar büyük paketler kullanılmaktadır. Paketlemeler genel olarak köpüklü veya şişme malzemeler kullanılarak paketlenmektedir. Bu sayede kırılacak veya hassas olan ürünlerin güvenlikleri tam olarak sağlanmış bulunmaktadır. Bu lojistik firmasının kargolarında ki paketlemelerin tamamında koli kullanılmaktadır. Bu durumda ürünler için alınan ek bir önlemdir.

1.10. Fedex Yurtdışı Kargo Takip

    Yurtdışına gönderimi olan veya yurtdışından gelen ürünler, Fedex yurtdışı kargo takip sistemi ile oldukça kolay bir şekilde takip edile bilinmektedir. Genel olarak takip sistemi 3 şekilde yapılmaktadır. Lojistik firmasının mobil uygulaması üzerinden kargo numarasının girilmesiyle kargonun nerde olduğu ve teslimat tarihleri gibi birçok konunun takibi yapılmaktadır. Öte yandan aynı işlem lojistik firmasının resmi internet sitesi üzerinden de yapılmaktadır. Ayrıca bu işlemlerin yanı sıra kargo firması, kargonun tüm yolculuk aşamalarını elektronik posta ile otomatik olarak müşterilerine iletmektedir.

  Fiyatlarımız hakkında detaylı bilgi almak ve özel indirimlerden faydalanmanız için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Fedex Mikro İhracat

1.11. Fedex Mikro İhracat Konşimento

    Yurtdışına gönderilecek tüm ürünlerde mutlaka Fedex mikro ihracat konşimento doldurulması gerekmektedir. Konşimentonun içerisinde yer alan ve doldurulması gereken alanlar vardır. İhracatçının adı ve ikamet adresi, ithalat edilen kişinin adı ve ikamet adresi Konşimento belgesinde yer almaktadır. Ürünün ağırlığı ve sayısı da doldurulması gerekmektedir. Bu aşama lojistik firmasında alınana belgeler eşliğinde doldurulması gerekmektedir. Ayrıca yüklenme tarihi, ödeme bilgisi ve son olarak konşimentonun düzenleme tarihi ve yetkili imzasının doldurulması gerekmektedir. Bu işlemlerin eksiksiz ve doğru yapılması durumunda konşimento hazırlanmış olmaktadır.

Fedex Konşimento Hizmeti hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

1.12. Fedex Gümrükleme İşlemleri

    İhracatçının en zorlandığı bölümlerin başında Fedex gümrükleme işlemleri gelmektedir. Ancak lojistik firması gümrük işlemlerinde oldukça fazla hizmet seçenekleri sunmaktadır. Gümrük işlemlerinin kısa sürede tamamlanması için ürün ve ihracat belgelerinin eksiksiz olması oldukça önemlidir. Ayrıca her ürün için bir adet gümrük beyannamesi hazırlanmaktadır. Bu beyannameye göre de gümrük vergisi belirlenmektedir. Mikro ihracatta diğer ürünlere olduğu gibi ürün kontrolü yapılmamaktadır. Bu nedenle mikro ihracat ürünleri diğer ürünlere oranla gümrük işlemleri daha kısa sürelerde gerçekleşmektedir. Quick Shipper gümrükleme işlemlerinin sorunsuz bir düzeyde yapılması konusunda fonksiyonel çalışmalara imzasını atmaktadır.

Fedex Gümrük İşlemleri hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.

Anında Teklif Al Anında Teklif Al