ETSY’DE STAR SELLER OLMANIN YOLLARI

Oldukça disiplinli olarak çalışan pazar yerlerinden biri olan ETSY, müşterilerinin haklarını çeşitli düzenlemeler ile sıkı sıkıya korumaya çalışmaktadır. Buna bağlı olarak da müşterilerini önemseyen platform satıcılarını ödüllendirme kararı alan ETSY, belirli şartları yerine getiren satıcılarına “star seller” unvanını vermektedir. Star Seller unvanını alabilmek için temel de dikkat etmeniz gereken üç başlık bulunmaktadır ve bu unsurlar aşağıdaki gibi sıralanmaktadır:

  • Beş Yıldızlı Derecelendirilme
  • Mesajları yanıtlama oranları
  • Lojistik


BEŞ YILDIZLI DERECELENDİRİLME

ETSY’de satış yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri müşterilerinizin verdiğiniz hizmetten ne kadar memnun kaldığıdır. Satış gerçekleştirdikten sonra hizmetinizi yıldızlar ile alıcınız puanlayabildiğinden bir sonraki satışlarınızı ve müşterilerinizi de bu puanlama etki altında bırakacaktır. Dolayısı ile mağazanızın kötü puan alması, ETSY’de yer alan mağazanızı kötü gösterebileceğinden yeni satışlar yapmanızı ve yeni müşterilerin gelmesini de engelleyebilmektedir. Bu nedenle büyük ya da küçük olması fark etmeksizin her satışınızda müşteri ilişkilerine dikkat edilerek iyi ve düzgün müşteri ilişkileri kurularak satış gerçekleştirilmelidir. Buna bağlı olarak, müşteri memnuniyetini dikkate alan ETSY de “Star Seller” olabilmeniz için en önemli kriterler arasına derecelendirilme faktörünü göz önünde bulundurmaktadır. Bu doğrultuda, eğer ETSY’de “star seller” olmak gibi bir hedefiniz mevcut ise şimdiye kadar yapılan derecelendirmelerinizi incelemenizi ve buna göre gelecek stratejilerinizi planlamanızı tavsiye deriz.

MESAJLARIN YANITLANMA ORANLARI

ETSY’de “star seller” olabilmek için önemli olan bir diğer kriter ise müşterilerin sizlere iletmiş oldukları mesajları yanıtlama hızınızdır. Çevrimiçi alışveriş gerçekleştiren alıcıların aklında, satıştaki ürünler ile alakalı sorular olabilmektedir. Bu bağlamda, müşterilerin satıcılara sordukları sorulara doğru ve hızlı bir şekilde yanıt alabilmeleri de satıcıya ve ürünlere olan güveni artıran en önemli faktörlerden biridir. ETSY gibi e-ticaret platformlarında birden fazla mağazada aynı ürünün satışı olabilmektedir. Dolayısı ile bir alıcı aynı ürün için birden fazla satıcıya soru sorabilmektedir. Böyle bir durumda, en doğru ve en hızlı yanıtı veren satıcı doğal olarak diğer mağazalar karşısında en avantajlı pozisyonu yakalayacaktır. Ek olarak, ETSY de bu durumu göz önünde bulundurarak, en hızlı ve en doğru yanıtı veren satıcıyı ödüllendirmek isteyecektir.

LOJİSTİK

ETSY’de “star seller” olmak için dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli kriter ise satışını gerçekleştirdiğiniz ürününüzün teslimatı konusudur. Ürünlerin zamanında ve iyi bir durumda teslimatının gerçekleştirilmesi konusunda oldukça hassas olan ETSY’de “star seller” olabilmeniz için başarılı ve güvenilir bir taşıyıcı firma ile çalışmanız oldukça önemlidir.

Bu noktada, QuickShipper’dan ETSY satışlarınızda en hızlı ve en güvenilir hizmetleri alabilirsiniz.