Etsy Yurtdışı Kargo Gönderimi | En Uygun Fiyat - Quickshipper

Etsy ‘e Türkiye’den Ürün Nasıl Gönderilir?

Eysy üzerinden sanal mağaza oluşturarak gelir elde edebilirsiniz. Satışı yapılacak ürünler tamamen özgün ve el işi olmalı. Vintage ürün ise en az 20 yıllık ürünlerin satışı yapılabilir. Etsy’den mağaza açarak müşterilere ürünün gönderimi ile alakalı bütün Etsy yurt dışı kargo gönderimi prosedürlerini kabul etmiş olursunuz.

Bu prosedürlerden önemli olan ürünün gönderim süresi olacaktır. Sanal mağazayı açmış olan Türk satıcılar ürün satış işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra Etsy’ye değil doğrudan müşterinin adresine göndermek ile yükümlüdür. Bu sebebiyle satıcının satış yapmadan önce kargo gönderimi ile alakalı bütün detayları önceden netleştirmesi gerekiyor.

Türkiye’den yurtdışına mal satışı yapan mağaza sahipleri genellikle PTT kargo aracılığı ile kargolarını göndermeyi tercih ediyor. Ürünün gönderim süresi 10 gün ile 14 gün arasında değişebiliyor. Etsy bünyesinde açılan sanal mağazaların kargo gönderimlerinde PTT’yi tercih etmesi tamamen Etsy satış kargo ücreti hizmetlerinin ekonomik olması ile ilgilidir.

Etsy Kargo Gönderim Fiyatları

Etsy kargo gönderim ücretini alıcının ödemesini isteyebilirsiniz ya da satıcı olarak kendiniz gönderim ücretlerini ödeyebilirsiniz. Ücret ödemesi alıcı tarafından karşılanması istenilen durumlarda ürün satışı gerçekleştiği anda Etsy komisyonu veEtsy satış kargo ücreti dâhil olan fiyat üzerinden değil sadece ürünlerin satış bedelleri üzerinden kargo ücreti alınmaktadır.

Etsy yurtdışı kargo ücreti ödememek için gönderim esnasında mevcut gönderi profilleri ve yeni profiller üzerinden ücretsiz kargo hizmeti alma seçeneğini tercih edebilirsiniz. Kargo ayarlarınızı yaparak kargo profilinizi düzenleyip ücretsiz kargo seçeneğini ekleyebilmeniz mümkündür. Şirketinizi kurduktan sonra satışlarınız üzerinden fatura düzenlemeniz gerekiyor.

Türkiye’den Etsy’e Gönderilecek Paketler için Gerekli Evraklar

Etsy yurt dışı kargo gönderimi ve Etsy üzerinden ürün satış yapıyorsanız, yıllık olarak 35.000 TL’den fazla satış yapıyorsanız vergi mükellefi olmanız gerekiyor. Daha az satışlar için vergi mükellefi olmanıza gerek yoktur. Kargonuzu göndermek istediğiniz kargo şirketini seçerek kargo gönderme işlemine geçebilirsiniz. Göndereceğiniz paketler içerisinde mutlaka ürünlerin faturaları yer almalıdır. 

Kargo gönderim firması ile göndereceğiniz yurtdışı paketleri için gerekli olan evraklar arasında paketin içeriğinde bulunan ürünlerin ne olduğuna dair bilgiler yer almalıdır. Ürünün niteliğini anlatan evrak bulunmalı. Burada kargo gönderiminin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için mutlaka kargonuzun özenli bir şekilde paketlenmesi şarttır.

Etsy Yurtdışı Kargo Gönderimi Ne Zaman Ulaşır?

Sanal mağaza ile satış yaptığımızda alıcınız yurt dışında bulunuyor ise mağaza sahibi yurt dışına paket gönderimi yaparken ulusal posta hizmetlerini kullanmalıdır. Etsy yurtdışı kargo işlemleri PTT tarafından yapılıyor ise bu hizmetler için verilen tahmini teslimat süresi Avrupa bölgesi için 7 ve 10 iş günü arasında. ABD bölgesi için yaklaşık 15 ile 20 iş günü arasında olabiliyor. Bu sureler uzun süreler olduğu için müşteri memnuniyetsizliği ile karşılaşabilmeniz mümkündür.

Etsy kargo nakliye süreleri olduğu gibi ürün işleme süreleri de vardır. Mağazaların nakliye politikalarına bakılarak süreler belirlenebilir. Satıcı tarafından işlem süresi belirlenmez ise sistem bu süreleri otomatik olarak ayarlıyor. Otomatik olarak ayarlanan süre 5 gündür. Aynı ülkenin herhangi bir yerine gönderim yapılıyor ise paket teslimatı 2 gün sürebilir.

Etsy’de Sattığım Ürünleri Türkiye’den Nasıl Gönderirim?

Etsy yurtdışı kargo gönderimi yapabilmek için önce ürünlerinizi nasıl paketleyeceğinizi belirlemelisiniz. Daha sonra ürünün ağırlık ve ölçüleri belirlenmelidir. Tercih edeceğiniz kargo firmasının paketinizi teslim edeceği ülkeye göre fiyat araştırmasına girebilirsiniz. PTT ile veya özel kargo hizmeti veren firmalar ile Türkiye’den yurtdışına ürünlerinizi gönderebilirsiniz. Özel firmalarla çalışmak Etsy yurtdışı kargo ücreti masraflarını artırabilir.